Διατροφική Αξία Μελιού

Διατροφική Αξία Μελιού

Η υγιεινή γλυκαντική ουσία της φύσης.

Το Φυσικό Μέλι είναι ένας θησαυρός για την ανθρώπινη διατροφή. Η υψηλή διατροφική αξία του μελιού οφείλεται στο ότι περιέχει περίπου έως και 80 διαφορετικά είδη θρεπτικών ουσιών. Κάθε κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι περιέχει 32 θερμίδες, είναι χωρίς λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και χωρίς νάτριο.

Η μέση σύνθεση του φυσικού μελιού είναι περίπου 80% υδατάνθρακες (φυσική ζάχαρη, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη), 18% νερό και 2% βιταμίνες, μέταλλα, γύρη και αμινοξέα.

Το Φυσικό Μέλι περιέχει βιταμίνες, μεταξύ των οποίων: βιταμίνη C, Β6, θειαμίνη (Β1), νιασίνη (Β3), ριβοφλαβίνη (Β2) και παντοθενικό οξύ (Β5). Ακόμα, παρέχονται σε αφθονία: ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, θείο, φώσφορος, κάλιο, ιώδιο, νάτριο και ψευδάργυρος.

Η παρουσία ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών στο φυσικό, ακατέργαστο μέλι, δρα ως μια άλλη πηγή με απίστευτα οφέλη για την υγεία.