Μακαρόνια με Κιμά

Συνταγή Μακαρόνια με Κιμά

Η αυθεντική Συνταγή για Μακαρόνια με Κιμά.

Δεν είανι εύκολο να βρείτε καλή και παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια με κιμά. Στις περισσότερες συνταγές ο κιμάς γίνεται άνοστος, με σκληρή υφή.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα δείτε ότι θα την αγαπήσετε!

Υλικά (σερβίρει 4 άτομα):

  • 800 γρ. κιμάς
  • 400 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. γλ. τοματοπολτό
  • Ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία:

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε Ελαιόλαδο και ζάχαρη και τσιγαρίστε τα, μέχρι να καραμελώσουν.

Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και τσιγαρίστε τον μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε την ντομάτα και τον τοματοπολτό και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Αφού ανακατέψετε, προσθέστε μισό ποτήρι νερό, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά: μαϊντανό, μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 45′. Ενδιάμεσα φροντίστε να τον ελέγχετε, διότι ενδέχεται να χρειάζεται λίγο νερό, που δε θα πρέπει να ξεπερνά όμως το  1/2 ποτήρι.

Καλή όρεξη!