Παραδοσιακή Μελόπιτα

Συνταγή Μελόπιτα

Συνταγή για Μελόπιτα ηλικίας 200 ετών!

Μελόπιτα με καταγωγή από την Κρήτη που σερβίρεται ως επιδόρπιο, αλλά και ως κρύο, κυρίως πιάτο.

Υλικά:

  • 1.2 kg τυρί ρικότα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (περίπου 120 γρ.)
  • 2 κούπες Μέλι (περίπου 450 γρ.)
  • 10 αβγά
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 120 γρ.)

Για το γαρνίρισμα, θα χρειαστείτε μέλι και τριμμένη κανέλα.

Προετοιμασία:

Σε ένα μίξερ, προσθέστε τη ρικότα με τη ζάχαρη και αφήστε τα να χτυπηθούν για 8 – 10 λεπτά. Συνεχίστε προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, τα αβγά και την κανέλα και χτυπήστε τα για ακόμα 5 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα για 10  λεπτά.

Ψήσιμο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί (ένα με διάμετρο 20 cm είναι ιδανικό) πριν ρίξετε το μείγμα. Ψήστε για 40′ – 45′. Όταν  ψηθεί η μελόπιτα, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.

Σερβίρετε τη μελόπιτά σας με μέλι και κανέλα!