Ζύμη για Πίτσα

Ζύμη για Πίτσα με Μέλι

Αφράτη Ζύμη για Πίτσα με Μέλι!

Μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσετε να παραγγέλνετε;

Υλικά:

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. γλ. Ακατέργαστο Μέλι
  • 20γρ. ξηρή μαγιά
  • 2-3 κουτ. γλ. Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή για ζύμη πίτσας με μέλι

Με αυτή τη συνταγή για ζύμη πίτσας, θα σταματήσετε να παραγγέλνετε.

Οδηγίες:

Βήμα 1 – Προετοιμασία

Βάλτε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Προσθέστε το Μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί στο νερό. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά. Ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε το μείγμα για 10′. Ο χρόνος αυτός θα επιτρέψει στη μαγιά να φουσκώσει.
Συμβουλή: Αν το μείγμα δεν έχει φουσκώσει μετά από 10′, σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν ήταν σωστή. Εάν το νερό είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα πρέπει να επαναλάβετε αυτό το βήμα.

Βήμα 2 – Ζύμωμα

Προσθέστε το Ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Αν δείτε ότι το ζυμάρι σας κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Συμβουλή: Για να δείτε αν το ζυμάρι είναι αρκετά αφράτο, πιέστε το σε ένα σημείο με το δάχτυλό σας. Απομακρύνετε στη συνέχεια το χέρι σας και μετρήστε έως το 5. Αν το ζυμάρι ξανασηκωθεί σε εκείνο το σημείο, σημαίνει ότι το πετύχατε!

Βήμα 3 – Αφήστε τη μαγιά να δουλέψει για εσάς!

Καλύψτε το μπολ με μία μεμβράνη και από πάνω τοποθετήστε μία πετσέτα. Τοποθετήστε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε το εκεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 4 – Ποιος θέλει ένα κομμάτι;

Μετά από 1 ώρα, το μέγεθος της ζύμης θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί και είναι έτοιμη για ψήσιμο! Τοποθετήστε τη σε ένα ταψί και πιέστε τη με τα χέρια σας, ώστε να πάρει το σχήμα του ταψιού. Τώρα, προσθέστε υλικά! Μπορείτε να βάλετε σάλτσα ντομάτας ή barbeque, mozzarella, ελιές, prosciutto και ό,τι άλλο θέλετε! Απλά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και… buon appetito!